Франківська поліція затримала водія вантажівки, що впала в річку на Прикарпатті: подробиці автоаварії (Фото)

Опубліковано:

 

Трагічний підсумок гірської ДТП на Верховинщині: 3 загиблих, 10 травмованих. Водій кермував в стані алкогольного сп'яніння. Це підтвердила медична експертиза. Наразі чоловік перебуває в стані шоку. Він просто обійшовся синцями, інформує поліція Івано-Франківської області

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня близько 11:30 години в с.Бистрець, що у Верховинському районі Івано-Франківщині, вантажівка злетіла з 40-каметрового урвище і впала у річку Чорний Черемош.

Встановлено, що 47-річний водій (мешканець одного із сіл Косівського району) не справився з керуванням на підйомі. Вантажівка розпочала рух назад і перекинулася у річку.  У вантажівці перебувало 24 людини (23 туристи з Білорусі і водій). Попередньо відомо, що група туристів планували здійснити сплав річкою.

Внаслідок ДТП троє загинуло на місці: 23-річна і 28-річна жінки та 29-річний чоловік. Ще 9 осіб (віком від 21-го і до 49-ть років) ушпиталено до Верховинської лікарні з травмами різного ступеню тяжкості. Наразі проходять повне медичне обстеження. Іншим пасажирам надали допомогу на місці трагедії.

До рятувальної місії залучили місцевих полісменів та рятувальників, їм допомагали й інші туристи, які здійснювали сплав.

Водія затримано. Відкрито кримінальне провадження за статтею, що передбачає відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Крім того, вирішується питання про початок розслідування за ще однією статтею КК.

 

Про Захід