Львівська митниця передала в дохід держави коштовності на майже 2,5 мільйони гривень (Фото)

Опубліковано:

 

Державній установі “Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України” передали понад 120 кг бурштину, 390 монет різних років випуску, золоті та срібні зливки. Усі коштовності були вилучені при спробі незаконного переміщення через митний кордон України. Пізніше, після висновків експертизи про вартість предметів та їх цінність, на підставі рішень судів їх конфісковано та передано в дохід держави.

Найчастіше працівники митниці вилучали бурштин, який намагались вивезти з України. Переважно для незаконного переміщення використовували засоби та способи, що утруднюють його виявлення, зокрема сховища, розташовані в автомобілях. Так майже 7 кілограмів бурштину зловмисник намагався приховати у газовому резервуарі для скрапленого газу (газовому балоні) автомобіля. 38 кг та близько 20 кг коштовного каміння намагались перевезти у паливних баках автомобілів “Volkswagen”. 16 кг 800 г заховали в
конструктивних порожнинах за декоративними обшивками чотирьох дверей автомобіля. Окрім того, працівники митниці виявляли бурштин у валізах громадян, які намагались перетнути кордон через аеропорт “Львів”. Срібну монету, золотий та срібний злитки було виявлено у поштовому відправленні, яке надійшло в Україну зі США.

На сьогодні ще значну кількість коштовностей передано для експертного дослідження, після чого суд вирішуватиме питання щодо подальшого розпорядження ними.

ДФС у Львівській області

Про Захід