У Великій Доброні планують повернутися до консультацій щодо створення ОТГ та хочуть відкрити ЦНАП

Опубліковано:

Іван Дем'янчук, директор Закарпатського ЦРМС, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, та Юрій Лівак, радник з питань комунікації Центру, днями відвідали село Велика Добронь на Ужгородщині та зустрілися з головою села Іваном Попкою з приводу створення ОТГ із центром у В. Доброні, а також подачі заявки на участь у четвертому раунді Програми “U-LEAD з Європою” в напрямку покращення надання адміністративних послуг населенню. 

У В. Доброні вже давно задумовувалися про створення ОТГ разом з навколишніми селами – така громада може бути економічно спроможною. Проте всі процедури, необхідні для об'єднання сільради так і не пройшли. Тож зараз процес об'єднання у селі хочуть ініціювати знову. 

І першим кроком, який може спонукати інші села до об'єднання в ОТГ, міг би бути новий ЦНАП у В. Доброні. Сільрада вже подавала заявку на участь у третьому раунді, однак тоді пройти перший етап не зуміла, то ж зараз планує подати свою заявку знову. Для обладнання приміщення під потреби сучасного ЦНАПу тут готові віддати перший поверх сільської ради та виділити кошти із сільського бюджету на необхідні для цього витрати. 
За словами Івана Попки, нині мешканцям села дуже незручно їхати в місто, щоб отримати ті чи інші адміністративні послуги, тож відкриття ЦНАПу для них було б дуже доречним. Як і жителям навколишніх сіл. Можливо також, що В.Добронь укладе міжмуніципальну угоду з сусідніми селами, щоб подати спільну заявку на участь у Програмі.

Закарпатський центр розвитку місцевого самоврядування

Про Захід