Суддю, який вчинив корупційне правопорушення, визнано винним

Опубліковано:

У травні минулого року працівниками УЗЕ в Закарпатській області було складено адміністративний протокол відносно одного з районних суддів Закарпатської області за ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

Вказаний суддя, без поважних причин не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані, а саме, про отримання доходу від продажу земельної ділянки у м. Ужгород, у сумі 160 тис. грн.

Після розгляду вказаної адміністративної справи, суддю було визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу, однак суддя не погодився з винесеною постановою і подав апеляційну скаргу.

Апеляційним судом скаргу судді було розглянуто та залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції без змін.

Таким чином, вказаного працівника Феміди визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700.00 грн.

МВС України
Національна поліція України
Департамент захисту економіки Національної поліції України

Про Захід