На Рівненщині викрили корупційну схему реєстрації об'єктів нерухомості (Фото)

Опубліковано:

Під час слідства було встановлено, що за сприяння у виготовленні технічних паспортів на три об'єкти нерухомості, із внесеними завідомо недостовірними відомостями, а також здійснення їх подальшої реєстрації в реєстрі речових прав нерухомого майна фігуранти вимагали 3600 доларів США.

Так, під час проведення оперативних заходів було задокументовано факти одержання неправомірної вигоди. Кошти отримували у два етапи.

У вівторок, 23 квітня, оперативники управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали одного з фігурантів під час одержання другої частини хабара.

Під час огляду особистих речей затриманого правоохоронці 2600 доларів США. Ще частину коштів неправомірної вигоди з першої передачі було вилучено під час обшуку робочого місця одного з фігурантів. Нині  вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 4 статті 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За матеріалами УЗЕ в Рівненській області

Про Захід