Депутати облради розглянуть питання внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік

Опубліковано:

Департамент фінансів облдержадміністрації на розгляд 15 сесії облради подає проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 13 грудня 2018 року №1346 “Про обласний бюджет на 2019 рік” (зі змінами від 4 квітня 2019 року).

У пояснювальній записці наголошується, що даний проект рішення розроблено відповідно до ст. 23 Бюджетного кодексу України.

Тож у документі враховано додаткові кошти за рахунок субвенції з держбюджету на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів у сумі 630,0 тис грн. Субвенцію розподілено головному розпоряднику коштів обласного бюджету – департаменту освіти і науки ОДА для Свалявського професійного будівельного ліцею на придбання обладнання, матеріалів та устаткування для створення навчально-практичного центру з підготовки робітників.

Крім того, у межах загального обсягу видатків враховано у проекті рішення перерозподіл призначень за головними розпорядниками коштів обласного бюджету.

Так, управлінню молоді та спорту ОДА – 20,0 тис грн перерозподіл призначень з метою оплати оренди бігових доріжок СК „Авангард” для відділення з легкої атлетики, зменшено призначення по оплаті на енергоносії та збільшено видатки споживання для оплати проїзду спортсменів під час участі у Всеукраїнських заходах.

Департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА – 484,0 тис грн перерозподіл видатків із спецфонду на загальний фонд для проведення фінансування за розробку соціально-економічного обгрунтування перспектив розбудови мережі пунктів пропуску через держкордон.

Департаменту фінансів ОДА – 1000,1 тис грн зменшено „Нерозподілені видатки” – цільові кошти медичної субвенція з держбюджету для медобслуговування внутрішньо переміщених осіб і розподілено низовим бюджетам.

Перерозподілено залишок коштів освітньої субвенції, що утворився на 1 січня 2019 року на оснащення закладів загальної середньої освіти засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів: зменшено обсяг субвенції Рахівському на суму 425,4 тис грн та відповідно збільшено Тячівському районам із розрахунку наявних відповідних кабінетів.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід