Суд оголосив вирок обвинуваченому у побитті патрульного – два роки позбавлення волі

Опубліковано:

Зухвалий вчинок – справедливе покарання: вчора Івано-Франківський міський суд оголосив вирок обвинуваченому у побиті патрульного – 2 роки позбавлення волі.

Передноворічний день 30 грудня минулого року. Близько 2-ї години ночі група людей кличе на допомогу екіпаж поліції, який патрулює вулицю Привокзальну. Патрульним вказують на кафе і нетверезого чоловіка, який нецензурно лається та порушує громадський порядок. Неодноразові попередження, невиконання законних вимог, затримання й доставлення до відділу поліції для встановлення особи та складання адмінматеріалів. У службовому кабінеті затриманий зненацька підбігає до патрульного та головою вдаряє інспектора в обличчя. Факт фіксують слідчі, а патрульний лікується. Благо, все обійшлося й патрульний наразі й далі віддано несе службу.

Дії нападника кваліфіковано слідчим за ч.2 ст.345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку із виконанням цим працівником службових обов`язків) ККУ.

Вже в судовому засіданні нападник аргументував свої дії тим, що був дуже п'яний та раптово захотів вдарити поліцейського.

За зухвалий злочин проти патрульного чоловік отримав від суду 2 роки позбавлення волі.

А патрульний, ризикуючи власним життям та здоров'ям, 24/7 продовжує й далі бути на варті вашого спокою.

Патрульна поліція Закарпатської області

Про Захід