Рівняни сплатили до бюджету майже 23 мільйонів гривень

Опубліковано:

 

За три місяці 2019 року платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 12,7  млн. грн. екологічного податку. З цієї суми 54 відсотка, або 6,9 млн. грн., було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 5,8 млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України. 
На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб – платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, викиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах. 
Нагадуємо, що з 01 січня 2019 року застосовується новий порядок справляння та розподілу сум доходів від екологічного податку, зокрема в частині викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря. Ставка податку за викиди двоокису вуглецю зросла з 0,41 грн за тонну до 10 грн. за тонну, що має за мету стимулювати підприємства до зменшення забруднення навколишнього середовища, а також стане ще одним кроком  наближення до ставок за викиди парникових газів в країнах ЄС. 
“Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. Саме тому закликаємо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату податку”, – зазначив начальник ГУ ДФС у Рівненській області  Дмитро Зайцев.
ГУ ДФС у Рівненській області

Про Захід