Президент України провів зустрічі з лідерами європейських держав

Опубліковано:

Президент України зустрівся з Канцлером Німеччини та Президентом Франції. Йшлося про переговори щодо Нормандського формату та подальшу євроінтеграцію України.

Президент України Петро Порошенко та Президент Франції Еммануель Макрон скоординували дії у питанні шляхів досягнення встановлення миру в Україні. “Перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи є встановлення миру”, – повідомив Петро Порошенко під час прямого ефіру за підсумками переговорів з Президентом Франції.

“Миру була присвячена координація наших дій. І ми отримали абсолютно чітке повідомлення, що одразу ж після мого переобрання, ми переконані, що відкривається вікно можливостей і буде скликано засідання на найвищому рівні Нормандського формату”, – додав він.

Президент повідомив: “Найбільш вірогідно, що це відбудеться у Франції, якраз у п'яту річницю створення Нормандського формату”.

За його словами під час саміту буде абсолютно чіткий порядок денний. “Перше, про що вдалося домовитися – 18 квітня на скайп-конфренції Тристоронньої контактної групи буде проголошено режим припинення вогню, присвячений Великодню”. Він додав: “Будуть донесені сигнали до російської сторони про те, щоб це створило ті умови, щоб одразу ж після президентських виборів приступити до серйозних переговорів у Нормандському форматі для забезпечення мирного процесу”.

Глава держави також підкреслив, що після виконання всіх умов і забезпечення всіх вимог безпекового компоненту може бути почато політичний процес.

Також Петро Порошенко зустрівся із Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вона заявила, що її країна завжди високо цінували мужність українського народу і те, як він продемонстрував підтримку демократії, “був готовий іти цією непростою дорогою і втілювати ці демократичні зміни, які є складним процесом”. Канцлер ФРН також ще раз підкреслила, що Німеччина завжди підтримувала Україну як фінансово, так і на непростому шляху трансформації, на шляху в Європейський Союз.

“Сьогодні було продемонстровано, що Україна і я як Президент маємо тверду підтримку лідерів Європейського Союзу. Я наголошую, що коли Путін зрозуміє, що Президент Порошенко має підтримку більшості українців, як сказав Президент Макрон тоді буде відкрите вікно можливостей”, – зазначив Глава держави.

Штаб інформаційний

 

Про Захід