Ужгородська делегація долучилася до Європейського конгресу місцевого самоврядування (Фото)

Опубліковано:

 

8-9 квітня у польському Кракові проходив V Європейський конгрес місцевого самоврядування під назвою “Самоврядування: разом до майбутнього”, участь у якому взяла і делегація Ужгородської міської ради – заступник міського голови Олександр Білак, секретар міської ради Андріана Сушко та керуюча справами виконкому міської ради Олена Макара, інформує пресслужба міськради.

Цьогоріч представницький форум зібрав понад 2 тисячі учасників – лідерів самоврядної та виконавчої влад, міжнародних експертів, науковців із Центральної та Східної Європи, серед яких – вище керівництво Польщі, Білорусі, Румунії та інших європейських держав, керівники обласних і районних рад України, міські голови та їх заступники, експерти. Організатор – фундація “Інститут східних справ”.

Серед тем, які обговорювали – транскордонна співпраця регіонів як спосіб пожвавлення міждержавних відносин, інтеграція мігрантів, енергоефективність, модернізація, екологічні аспекти, безпека тощо. Загалом провели вісім десятків дискусійних панелей із основних тематичних напрямків.

У межах тематичного блоку “Вплив культурного туризму на розвиток міст” дискусійну панель модерував заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, який також виступив із доповіддю на тему “Культурна спадщина як елемент розвитку міста”.

“Міста, які мають древню історію і багату культурну, архітектурну спадщину мають свої особливості та одночасно неабиякі ризики, адже збереження природного стану пам'яток і одночасна їх адаптація для сучасних урбаністичних тенденцій не є легкими завданнями і потребують значних зусиль і складної роботи з усіма цільовим групами: і мешканцями міста, і туристами та і з потенційними інвесторами”, – зазначив Олександр Білак.

Олександр Павлович, зокрема, розповів, як геополітичне положення Закарпаття та Ужгорода вплинули на формування культурної спадщини міста над Ужем, про найвідоміші архітектурні пам'ятки, що вдалося зробити в Ужгороді завдяки участі у грантових проектах, над чим міська влада працює зараз.

Учасники форуму переглянули відеопрезентацію, на завершення усіх запросили вже ближчим часом до обласного центру Закарпаття на цвітіння сакур – що теж є однією із родзинок міста із понад тисячолітньою історією.

Про Захід