Президент Петро Порошенко затвердив дорожню карту щодо вступу України до НАТО

Опубліковано:

 

Президент Петро Порошенко підписав Указ “Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік”.

Глава держави назвав підписання документа дуже важливою подією, адже ним затверджується план співпраці України з Північноатлантичним альянсом до 2020 року.

“Це є перша і надзвичайно важлива дорожня карта, що Україна має зробити, які домашні завдання виконати, які програми мають бути реалізовані для того, щоб вийти на ті завдання, які я як Президент ставив, щоб вже у 2023 році країна відповідала критеріям, необхідним для підписання Плану дій щодо членства в НАТО”, – сказав Петро Порошенко.

Президент акцентував, що нині затвердження програми відбувається вже в абсолютно іншому середовищі, адже курс на вступ до Альянсу затверджено у Конституції України. “Ми маємо вже як конституційну норму зобов'язання України забезпечити створення всіх необхідних умов. Це є обов'язкова для виконання норма прямої дії Конституції для всіх гілок влади: для Президента, для Парламенту, для Уряду”, – сказав він і подякував Парламенту та українському народу за підтримку у цьому питанні.

Глава держави також зазначив, що за всю історію Альянсу, а це 70 років, не було жодного випадку, коли суверенітету, територіальній цілісності і незалежності країн-членів НАТО щось загрожувало.

 
Про Захід