Петро Порошенко закликав зробити обов’язковими аналізи на алкоголь і наркотики для всіх кандидатів на найвищі крісла в країні

Опубліковано:

Президент Петро Порошенко ініціюватиме зміни в законі, які зроблять обов'язковими аналізи на алкоголь і наркотики для всіх кандидатів на найвищі крісла в країні. Аналізи – обов'язкова умова для кандидатів на високі державні пости, а дебати мають відбуватися у кілька раундів і в будь-якому місці – такі пропозиції озвучив учора під час прес-конференції Петро Порошенко. Він також зазначив, що ініціюватиме відповідні зміни в законі.

У рамках підготовки до другого туру виборів чинний Глава держави учора пройшов тест. Дослідження проводили чотири медичні установи Києва – дві приватні й дві комунальні клініки: “Медіком”, “Борис”, Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня Києва. Експрес-тест не показав психоактивних речовин, більш ретельні дослідження волосся триватимуть від кількох днів до двох тижнів. Аналогічні аналізи в одній із приватних клінік столиці пройшов і лідер президентських перегонів Володимир Зеленський.

– Я передбачаю, що було би добре, якби дебатів відбулося декілька етапів, – озвучив своє бачення Петро Порошенко. – Дебати про позицію щодо ключового повноваження, щодо Верховного головнокомандувача, по програмі укріплення оборони і безпеки, другий етап – по зовнішній політиці і третій етап – по захисту Конституційних прав і свобод українських громадян.

Нагадаємо, що за законом дебати мають відбутися в останню п'ятницю перед днем виборів, тобто 19 квітня.

Про Захід