Двоє чернівчан в орендованому будинку виготовляли синтетичні наркотики

Опубліковано:

 

Працівники Новоселицького відділення поліції викрили протиправні дії двох місцевих жителів, які в орендованому будинку виготовляли синтетичний наркотичний засіб, інформує поліція Чернівецької області.

 

 

4-го квітня під час проведення оперативних заходів у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного зберігання наркотиків, працівники Новоселицького відділення поліції, виявили підпільну нарколабораторію. Поліцейські встановили, що 23-річний житель міста Новоселиця та 25-річний уродженець Івано-Франківської області, в одній із кімнат орендованого будинку, займалися виготовленням амфетаміну за допомогою спеціального медичного обладнання.

Під час огляду приміщення правоохоронці виявили та вилучили вказане обладнання, хімічні рідини та ємкості із залишками наркотичних речовин. Усе вилучене направлено на експертизу.

Крім цього, вдома у одного із зловмисників працівники поліції виявили та вилучили 10 грамів подрібненої речовини рослинного походження, 15 грамів порошкоподібної речовини білого кольору та електронні ваги із залишками речовини білого кольору. Вилучене також направлено на дослідження.

За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та частини 1 статті 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі.

 

 

Про Захід