Роман Стефанишин: “Поліція краю готується до другого туру президентських виборів” (Відео)

Опубліковано:

Сьогодні, 3 квітня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбувся брифінг, головною темою якого стало забезпечення правопорядку під час першого туру виборів Президента України, інформує поліція Закарпатської області.

З журналістами спілкувалися начальник ГУНП області полковник поліції Роман Стефанишин, його заступник полковник поліції Ярослав Лебович і начальник управління превентивної діяльності ГУНП області полковник поліції Роман Ус. 

Як розповів очільник поліції Закарпаття Роман Стефанишин, загалом із початку виборчого процесу до поліції краю надійшло 161 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. За всіма фактами правоохоронці провели перевірку. Одне повідомлення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування. Також складено 17 адміністративних протоколів, які в основному стосувалися невідповідності агітаційної продукції  (білбордів) вимогам законодавства. Половину адмінпротоколів суди вже розглянули, винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності. 

Загалом до охорони 6 окружних виборчих комісій та 811 виборчих дільниць на Закарпатті було задіяно 1578 працівників поліції. Їм допомагали працівники ДСНС, бійці Національної гвардії, працівники прикордонної, міграційної служб, курсанти вищих навчальних закладів системи МВС України. 
Злагоджена робота всіх правоохоронних служб області дозволила забезпечити законність виборчого процесу на Закарпатті, що відзначають самі учасники виборів, численні спостерігачі, журналісти, громадськість. Системних порушень, які б вплинули на результат волевиявлення громадян, у краї не допущено. 

У сам день голосування, 31 березня, в поліцію надійшло 31 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.  Ішлося про можливий підкуп виборців та неможливість проголосувати з тих чи інших причин. 

“Поліція краю готується до другого туру президентських виборів. Правоохоронці продовжують працювати в посиленому режимі, аби забезпечити охорону публічної безпеки під час виборчого процесу”, – резюмував полковник поліції Роман Стефанишин.    

 

Про Захід