ГУ ДФС Львівщини закликає суб’єктів готельного бізнесу підвищити розмір зарплат найманим працівникам

Опубліковано:

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області за результатами проведеного аналізу поданої звітності суб'єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері готельного бізнесу та даних в інтернет-системі бронювання житла “Booking.com” слід відзначити, що певні готелі позиціонують себе як заклади преміум-класу та вартість проживання в готельному номері за добу становить від 1 400 гривень і вище. Однак відповідно з поданою звітністю з єдиного внеску суб'єкти господарювання виплачують заробітну плату найманим працівникам на рівні, або наближену до мінімальної.

Отримуючи значні прибутки та водночас виплачуючи заробітну плату на рівні мінімальної є підстави вважати про ймовірність її виплати “в конвертах”, що призводить до несплати належних податків та зборів до бюджету.

Про дані факти свідчить інформація сайту з пошуку роботи “work.ua”, через який роботодавці готельного бізнесу здійснюють пошук найманих працівників із заробітною платою від 8 000 гривень.

Головне управління ДФС у Львівській області закликає на партнерській основі суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері готельного бізнесу підвищити рівень заробітної плати найманих працівників з метою уникнення проведення контрольно – перевірочних заходів.

ДФС у Львівський області

Про Захід