Депутати облради завершили обговорення проектів рішень 14 сесії

Опубліковано:

Сьогодні, 2 квітня, депутати облради завершили обговорення проектів рішень, що вносяться на розгляд 14 сесії облради, яка відбудеться 4 квітня.

Зокрема, відбулося засідання профільної комісії з питань бюджету, яку очолює Василь Кошеля. У її роботі взяли участь голова обласної ради Михайло Рівіс, його перший заступник Йосип Борто, керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець. Керівники ради внесли ряд слушних пропозицій до проектів рішень, представлених на розгляд начальниками управлінь ОДА та керівниками обласних установ краю.

Інформували з профільних питань, як завжди, фахово директор департаменту фінансів облдержадміністрації Петро Лазар та його заступник – Наталія Боркулеш. Найперше комісія жваво та відповідально обговорила блок фінансових питань, що стосувалися затвердження Звіту про виконання обласного бюджету за 2018 рік , а також внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік.

Оскільки обласний бюджет на 2019 рік затверджено облрадою 13 грудня 2018 року, а зміни до Бюджетного кодексу України оприлюднені 26 грудня 2018 року, то у проекті даного рішення враховано, серед іншого, доходи за рахунок додаткових субвенцій з держбюджету , а це – понад 53 млн грн, та погоджено їх видатки на потреби у сфері освіти і науки, охорони здоров'я та ін.

Розподілено доходи від перевиконання у сумі 27,130 млн грн. Із них – 15 млн грн на розвиток автодоріг загального користування місцевого значення в рамках відповідної Програми.

Розподілено також субвенцію з місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проектів.

Обговорили та погодили члени комісії спрямування залишку коштів, що утворився на 1 січня 2019 р. – понад 49 млн грн. Зокрема, на регіональні програми у сфері фінансового забезпечення проектів міжнародної технічної допомоги області на 2019 рік, посилення соціального захисту громадян (Програма “Турбота”), розвитку автодоріг загального користування місцевого значення та ін.

Розглянули та погодили депутати й спрямування залишку екологічних коштів, а також залишку від відшкодування втрат сільськогосподарського й лісогосподарського виробництв, що утворився на 1 січня 2019 р.

У ході роботи комісії також розглянуто перерозподіл призначень у межах загального обсягу по головних розпорядниках коштів обласного бюджету.

Принципове і предметне обговорення серед членів комісії викликали зміни і доповнення до вже діючих обласних програм, ухвалених рішеннями попередніх сесій.

Відтак, усі критичні зауваження та пропозиції депутатів з обговорюваних питань після узагальнення розглядатиме президія облради, яка запланована також на сьогодні, 2 квітня.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід