Кам’яницька молодь звернулася до місцевих депутатів зі своїми ідеями культурного розвитку селі

Опубліковано:

 

Сесія Кам'яницької сільської ради розпочалася знайомством з молоддю – учасниками проекту “Вільний простір”. Діти з сіл Гута та Кам'яниця звернулися до депутатів з своїми ідеями культурного розвитку села.

Серед озвучених пропозицій –  організація у сільському клубі (КМЦ “Вілет”) творчих вечірок, конкурсів талантів, тематичних дискотек, гуртків з програмування та сучасних танців,  а також заходів спільного дозвілля для дорослих і дітей. Виявили бажання проводити на вихідних клуб спілкування англійською, на літніх канікулах – вуличний кінотеатр.

Не вистачає дітям і облаштованого місця для “тусовок” на свіжому повітрі. “Поки молодь збирається біля церкви, або ще десь по закутках. Нам би хотілося мати чи то “бесідку”, чи то міні-парк з лавицями, де ми б могли збиратися, спілкуватися, грати в настільні ігри. А ще, дуже хочеться, щоб у нас в селі була своя дівчача футбольна команда”, – каже школярка Олександра Оленищак.

Актуальним на думку молоді є будівництво в Кам'яниці сучасного спортзалу та вуличних спортмайданчиків.

Депутати вислухали дітей і пообіцяли підтримувати і допомагати. Діти ж запросили усіх 7 квітня взяти участь у екскурсійно-квестовому вело-заїзді селом.

“Це вперше сесія у нас відбувається за участі дітей. Радує їх активність і оптимізм. Приємно, що молодь переймається не лише культурним та спортивним розвитком села, а й зацікавлена у волонтерстві. Щодо спортзалу, то ми з депутатами працюємо у цьому напрямку. І вже найближчим часом хочемо розпочати ремонтні роботи у приміщенні, де плануємо облаштувати сучасний спортивний зал”, – зазначила голова села Кам'яниця Марія Коваль-Мазюта.

Проект “Молодіжна культурно-освітня лабораторія “Вільний простір” реалізовує у Кам'яниці  ГО “Щасливі діти” за підтримки програми Culture Bridges.

Прес-служба ГО “Щасливі діти”

Про Захід