Рахівські рятувальники застерігали селян від спалюванню сухостою

Опубліковано:

 

Сьогодні, 26 березня, працівники Рахівського райвідділу ДСНС Закарпаття з профілактичним заходом навідалися до громади села Білин. Основна увага під час відпрацювання населеного пункту акцентувалася на питаннях недопущення пожеж в екосистемах. Попри те, що це гірська місцевість і палити минулорічний мотлох тут люди починають пізніше низинних районів, на жаль, на території району вже зафіксовано 7 загорань сухостою. Усього  на Рахівщині з початку року виникла 31 пожежа.

Після традиційної наради з активом села, надзвичайники пішли в люди. Спілкуючись з селянами, рятувальники детально розповідали про випадки, коли від спалювання сухої рослинності починали горіти житлові будинки, або навіть травмуватися чи гинути люди. Також такі неконтрольовані самопали, які, за правило, виникають через людську недбалість та неуважність  є загрозою і для лісових масивів.

Акценти ставилися і на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі. Не забули рятувальники ознайомити населення й з алгоритмом дій при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів. У ході відповідної роз'яснювальної роботи співрозмовникам вручалися й пам'ятки безпеки.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід