На Рахівщині відкрили дитсадок, будівництво якого почали ще шість років тому (Фото)

Опубліковано:

У високогірному селі Водиця (Рахівський район) урочисто відкрили новий дитсадок. Його будівництво почали ще в 2013 році, однак потім кілька разів призупиняли через відсутність коштів. Минулого року проект за ініціативою Геннадія Москаля включили в перелік об'єктів Державного фонду регіонального розвитку, який фінансується з державного бюджету.

До будівництва підключилися місцеві бюджети (сільська рада Водиці, рахівський районний бюджет та обласний бюджет Закарпаття), крім того, були виділені кошти з освітньої субвенції. Завдяки спільним зусиллям довгобуд вдалося завершити й здати в експлуатацію. Дитсадок оснащений сучасними дитячими меблями, всім необхідним медичним і технологічним обладнанням.

Із приємною подією дітей і дорослих Водиці привітали керівники району і сільської ради.
До речі, Закарпаття – одна з небагатьох областей України, де протягом останніх чотирьох років не було закрито жодного освітнього закладу. Навпаки – відкриваються нові. Так, минулого, 2018 року, в області здали в експлуатацію п'ять нових закладів дошкільної освіти, що дозволило створити додатково 355 місць для надання якісних освітніх послуг.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Про Захід