В Ужгороді відкрили перший дитячий будинок сімейного типу (Фото)

Опубліковано:

 

Сьогодні в Ужгороді урочисто відкрили перший у місті дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ). У ньому мама-вихователь Марія житиме наразі з двома дітками – братом і сестрою, яким 12 та 10 років.

Рішення про створення ДБСТ прийняли на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради 25 лютого цього року. Цим же рішенням до нього влаштовано перших двох дітей-сиріт, рідна мама яких померла кілька років тому і досі вони перебували в інтернатному закладі. Домівка облаштована всім необхідним для комфортного і затишного проживання, до кінця року тут має буде щонайменше п'ятеро діток.

Придбали будинок для нової родини в тихому, зеленому мікрорайоні міста з індивідуальною забудовою за кошти субвенції з державного бюджету – 2 млн. 662 тис. 206 грн.

Заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас розповів, що за кошти державного бюджету придбали будинок для цієї родини та ще один для ДБСТ у Великому Березному. Також торік за державні кошти купили 25 приміщень – житло для 31 особи з числа сиріт. “Раніше такої допомоги від держави не було, а за кошти місцевих бюджетів це було нереально. Зараз же, незважаючи на те, що в країні йде війна, уже системно виділяються гроші на такі потреби”, – сказав Ярослав Васильович і подякував Ужгородській міській раді, міському голові Богдану Андріїву за організаційну допомогу, особисту увагу, наголосив, як багато було зроблено, а при купівлі житла для осіб із числа сиріт ще й виділено кошти з міського бюджету.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав діток і маму-виховательку, зазначив, що створення цього ДБСТ – хороший приклад, як за підтримки держави можна допомогти дітям. “Це вже стало дуже доброю практикою в нашій області, Ужгороді і я переконаний: держава збереже цю тенденцію”, – сказав Богдан Євстафійович.

Благословення родині, а також іншим подібним проектам побажав священик, а заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак подякував за чималу роботу, зроблену спільно для нової сім'ї, Закарпатській обласній адміністрації, колективам обласної та міської служб у справах дітей, Ужгородського міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді.

Прес-служба Ужгородської міскьради

Про Захід