Петро Порошенко: “Ми відкриваємо проти бідності другий фронт”

Опубліковано:

 

Президент України наголосив, що окрім російської агресії Україна протистоїть ще одному ворогові – бідності. “Проти неї ми відкриваємо другий фронт”, – підкреслив Глава держави, інформує прес-центр ОДА.
Петро Порошенко розповів про перші кроки на шляху підвищення економічної спроможності українців, які вже відчувають на собі громадяни.
– Перша позиція. Майже 190 тисяч пенсіонерів в Закарпатській області вже почали отримувати і протягом березня отримають підвищенні індексовані пенсії. В середньому надбавка складе 582 грн, – повідомив Президент. – Друга позиція. Є ті, хто пропрацював 20-25 років, 30, прибиральницями, санітарками, а ви знаєте, які в них були зарплати, яка низька база для обрахунку пенсії. Тепер вони мають мінімальну пенсію. Вони отримають компенсацію, яка складе 2410 грн, 1205 в березні і 1205 в квітні, кожному, хто отримує мінімальну пенсію. У Закарпатті це 59 тисяч осіб. І це наш другий постріл у бідність.
Ще одна теза торкнулася монетизації – виплати живими грішми людям тих коштів, які раніше йшли з Державного бюджету газовим і комунальним компаніям. У Закарпатті гроші від монетизації отримають 39 тисяч осіб, з них 74% – це пенсіонери.
Четверта позиція у боротьбі проти бідності повинна захистити багатодітні родини, що є дуже актуальним для Закарпаття.
– За моєю пропозицією Урядом прийняте рішення, що на кожну дитину: третю, четверту і далі, з 1 квітня починаються виплати у розмірі прожиткового мінімуму, – зазначив Глава держави. – Починають виплачувати спочатку 1626 грн, а в другій половині року 1779 грн. І так кожен місяць на дитину аж до віку 6 років, а в 2020-му до віку 12 років, а в 2021-му до віку 16 років. Нас, українців, має бути більше!
– Кожен українець, починаючи з цього року, буде відчувати, що щомісяця наше життя змінюється, що бідність відступає, – підсумував Глава держави. – Тож історичний шанс на зміни, який тепер отримала Україна, має бути реалізований. Наш обов'язок – реалізувати цей унікальний шанс, який ми створили за п'ять років. Наш обов'язок – об'єднати усіх, хто готовий захищати Україну і працювати заради її процвітання, заради безпеки і добробуту. Коли ми єдині – для нас немає нічого неможливого.
 

Про Захід