13 пожеж із 15 зафіксованих на Закарпатті, минулої доби сталося в екосистемах (Фото)

Опубліковано:

Щодня закарпатські вогнеборці ліквідовують чимало пожеж у природних екосистемах. Так, лише минулої доби в регіоні з 15 зафіксованих пожеж, 13 загорянь виникло на відкритій території загальною площею понад 17 га.

Зокрема, 14 березня о 16:09 загорілася суха трава та чагарники на відкритій території в урочищі Бальковиця, що в с. Сільце Іршавського району. На місці події працювали бійці ДСНС 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава та автоцистерна. О 18:30 пожежу, площею 1,5 га, вдалося повністю ліквідувати. Вогнеборці не допостили подальшого розповсюдження вогню та врятували поруч розташовані зелені насадження від руйнівної дії полум'я.

З метою попередження виникнення численних пожеж на відкритих територіях, фахівці ДСНС області посилюють роз'яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, надзвичайники проводять профілактичні рейди, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни. Рятувальники сподіваються, що такі заходи принесуть хороші результати і змусять закарпатців задуматися над проблемою пожеж в
екосистемах, кількість яких, на жаль, невпинно зростає.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує краянам, що самопали сухостою можуть спричинити тяжкі наслідки: такі як руйнування родючого шару ґрунту, знищення тварин. Також неконтрольоване поширення вогню може призвести не лише до знищеного майна, а й травмування чи, навіть, загибелі громадян.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід