У Хусті відкрили меморіальну дошку Олександру Блесту

Опубліковано:
 
Сьогодні, 14 березня 2019 р., голова облради Михайло Рівіс взяв участь у церемонії відкриття меморіальної дошки Олександру Блесту – героїчному захиснику Карпатської України, яку встановили на будівлі Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 ім. А. Волошина, де він і навчався.
У заході також взяли участь голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, Хустський міський голова Володимир Кащук, автор пам'ятного знаку – скульптор, заслужений художник України Богдан Корж, депутати різних рівнів, митці та молодь.
Михайло Рівіс у своїй промові наголосив, що Олександр Блест відзначався у боях, зокрема на Красному Полі, входив до трійки найсміливіших пластунів, за що був засуджений до розстрілу. Прожив коротке життя – всього 23 роки, але сяюче, що надихає братися до фактичного державного будівництва своєї країни.
На завершення очільник облради звернувся до школярів, які мають за честь навчатися у цьому освітньому закладі, з побажанням бути гідними слави тих, чиї імена згадуються у ці дні найчастіше.
Прес-служба облради
 
 
 
 
 
Про Захід