В Ужгороді провели тренінг по ефективному управлінню в місті

Опубліковано:

 

Черговий тренінг у рамках реалізації спільного проекту міст-побратимів Ужгорода та Кошице “Крок до ефективного управління в місті Ужгород” за програмою SlovakAid провели сьогодні в міській раді обласного центру Закарпаття, інформує прес-служба міськради.

Безпосередні “двигуни” реалізації проекту – Агенція регіонального розвитку Кошице спільно з комунальною установою Ужгородської міської ради “Агенція розвитку Ужгорода”.

Проект, який почався наприкінці минулого року і триватиме до завершення 2020-го, має на меті підвищити ефективність комунікації працівників міської ради та громадськості, навчити посадовців і представників громадських організацій проектному менеджменту, ефективно напрацьовувати заявки на грантові проекти, реалізовувати їх у співпраці влади та ГО.

Одна з цілей – підготувати комплексну комунікаційну стратегію для Ужгородської міської ради.

Щодо всіх цих питань чималий досвід має Кошице, яке ділитиметься напрацюваннями з ужгородцями. За останні кілька років це словацьке місто-побратим Ужгорода залучило понад 300 млн. євро із європейських та світових фінансових організацій, виборювало статуси “Культурна столиця Європи” та “Європейське місто спорту”, що суттєво вплинуло на розвиток інфраструктури Кошице.

Темою сьогоднішнього тренінгу в Ужгороді було партнерство громади та міжсекторна співпраця, участь у ньому взяли працівники різних структурних підрозділів Ужгородської міської ради, представники громадських організацій.

Керуюча справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара привітала учасників, наголосила, що тісна співпраця працівників органів місцевого самоврядування та громадськості – запорука ефективних змін у місті, важливо, щоб усе це спиралося на новітні технології і можливості.

Регіональний координатор Інституту “Республіка” Микола Яцков поінформував, що в ході реалізації проекту буде зроблено оцінку взаємодії підрозділів міської ради Ужгорода з людьми, важливо чітко визначити, де і чому можуть виникати труднощі у комунікації з громадою. Відзначив, що в багатьох людей надзвичайно завищені вимоги до всіх працівників органів влади, зокрема міської ради, завищені очікування, немає розуміння обмеженості і ресурсів, і повноважень посадовців.

Провідним спікером сьогоднішнього тренінгу була представниця екологічної організації “Сосна” в Кошице Сільвія Сабов. У першій половині дня учасники запропонували чимало ідей для реалізації в Ужгороді, а відтак, поділившись на команди, обирали одну з них, визначали мету, що саме потрібно зробити і для чого, яких партнерів і ресурси – людські, фінансові, технічні потрібно залучити.

Після обговорення кожного з умовних проектів Сільвія Сабов навела дані японських менеджерів, котрі стверджують: 80% зусиль у кожній справі доцільно витрачати на чітке планування, а 20% – на реалізацію запланованого, тоді результат буде швидким та ефективним. Важливо також застосовувати креативний підхід, шукати партнерів для спільної роботи, активно звертатися по допомогу.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак на завершення тренінгу подякував всім учасникам сьогоднішнього навчання, а особливо – керівникам Агентства регіонального розвитку Кошице Ярославу Тешляру та комунальної установи Ужгородської міської ради “Агенція розвитку Ужгорода” Маріанні Собран за успішне ведення спільного проекту.

Про Захід