На Закарпатті відзначатимуть 80-ту річницю Карпатської України

Опубліковано:

 

Цьогоріч громадськість краю відзначатиме 80 -у річницю Карпатської України. З цієї нагоди з 15 по 17 березня в місті Хуст відбудеться Х відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні “Красне поле”.

Вшановуючи пам'ять борців за волю, у 2009 році, у рамках відзначення 70-річчя проголошення незалежності Карпатської України було започатковано проведення Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні “Красне поле”. 

Цьогоріч фестиваль-конкурс святкуватиме своє десятиріччя і збере поціновувачів патріотичної пісні зі всієї України. Протягом років роботи в ньому взяли участь сотні колективів та окремих виконавців добре відомих як в Україні так і за кордоном.

Фестиваль-конкурс проводить департамент культури Закарпатської обласної державної адміністрації, комунальний заклад “Обласний організаційно-методичний центр культури” Закарпатської обласної ради, відділ культури і туризму Хустської районної державної адміністрації, управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради.

Конкурс проводиться з метою популяризації пісенних творів національно-патріотичної тематики та творів, які оспівують славетні подвиги українського народу і події, пов'язані з проголошенням Карпатської України.

Свою творчість репрезентуватимуть Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Рівненська, Хмельницька, Миколаївська, Київська, Сумська, Вінницька та Донецька області, інформує Закарпатський  ООМЦК.

 

 

Про Захід