Працівники Львівської митниці виявили махінацію з оформленням дорогого позашляховика

Опубліковано:

До митного оформлення у відділ митного оформлення “Скнилів” митного поста “Західний” у режимі “імпорт” було подано електронну митну декларацію разом з товаросупровідними документами на легковий автомобіль “VOLKSWAGEN TOUAREG” 2014 року випуску. Згідно з ними продавцем транспортного засобу було зазначено компанію з Німеччини, отримувачем та особою, відповідальною за фінансове врегулювання питання, – мешканці Херсона. Згідно з поданими товаросупровідними документами, а також митною
декларацією, заявлена вартість автомобіля становила 12 500 євро, а загальна сума сплачених митних платежів за вказаною митною декларацією – майже 381 тис. грн.

За результатами аналізу та оцінки ризиків було ухвалене рішення про перевірку цієї операції. Відтак митники скерували запит до митних органів Німеччини. Згідно з отриманою відповіддю, цей автомобіль було продано громадянину, про котрого не згадано в поданих документах, за 25 000 євро. 

Так, встановлено, що громадянин, що подав документи для оформлення українським митникам, з метою ухилення від сплати митних платежів у повному розмірі, надав договір купівлі-продажу з неправдивими відомостями щодо вартості транспортного засобу та його покупця. Сума несплачених митних платежів за цей транспортний засіб – майже 130 тис. грн.

Отже, такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України. Справу буде скеровано до суду.

ДФС у Львівській області

Про Захід