Ужгород відвідав японський дипломат Дайсуке Мінаміно

Опубліковано:

 

На Закарпатті з робочим візитом перебуває Перший секретар Посольства Японії в Україні, інформує прес-центр ОДА.

У середу, 27 лютого, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас зустрівся з головою політичного відділу і Першим секретарем Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно.
Японський дипломат перебуває на Закарпатті не вперше – він відвідував область і з робочими візитами, і як турист. Цього разу гість цікавився перебігом виборчого процесу в регіоні і перспективами поглиблення двостороннього співробітництва.
– Японія активно підтримує процеси демократизації та реформ в Україні, тому не залишає поза увагою й нинішній виборчий процес, – зазначив Дайсуке Мінаміно. – Ми активно спілкуємося з цього приводу у Києві, однак неможливо побачити цілісну картину, не відвідавши регіони.
Перший секретар Посольства Японії також розповів про зацікавленість його країни у співробітництві з Закарпаттям, наголосивши, що у цьому напрямку регіон відчутно прогресує.
– Перш за все, я маю на увазі співробітництво в економічній галузі та в напрямку зовнішніх інвестицій, – додав дипломат. – На Закарпатті давно й успішно функціонує один із японських промислових гігантів.
Йшлося про одне з найбільших підприємств краю – завод “Ядзакі”, який відкрили 15 років тому за участі тодішнього голови облдержадміністрації Геннадія Москаля.
Дайсуке Мінаміно зазначив, що про обласний центр Закарпаття дуже добре знають в Японії, адже Ужгород є своєрідною столицею сакур в Україні – дерева-символа країни вранішнього сонця.
– Ми раді чути такі схвальні відгуки про наш край від представників інших держав. Дійсно, з Японією Закарпаття пов'язують не лише сакури, але й давня економічна співпраця, інвестиційні та культурні проекти. Впевнений, що спільні напрацювання стануть основою і для подальшої співпраці, – підкреслив Ярослав Галас. Він принагідно запросив японського гостя на весняний “Сакура-Фест”, адже, як виявилося, пан Мінаміно попри неодноразові візити на Закарпаття жодного разу не застав період цвітіння сакури.

Про Захід