Викладачі-репетитори зобов’язані задекларувати доходи до 1 травня

Опубліковано:

 

Як роз'яснили в Головному управлінні ДФС у Рівненській області, викладачі-репетитори, які не зареєстровані підприємцями, але постійно надають репетиторські послуги фізичним особам, зобов'язані за підсумками звітного року задекларувати отримані від такої діяльності доходи  та сплатити з них податок.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік викладачам-репетиторам слід подати до 01 травня 2019 року за місцем податкової адреси (реєстрації).

Суму податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб (ставка податку 18%) та військового збору (ставка 1,5%), зазначену в річній податковій декларації, такі особи самостійно мають сплатити до 1 серпня 2019 року.

У разі необхідності, отримати безоплатну консультацію щодо декларування доходів,  кожен громадянин може у Центрах обслуговування платників податків за місцем свого проживання.

ГУ ДФС у Рівненській області

 

На Рівненщині сплачено до місцевих скарбниць 343 тисячі гривень транспортного податку

 

За січень поточного року  власники елітних авто області перерахували до місцевих бюджетів 343,7 тисячі гривень транспортного податку. Зазначена   сума на 24 тисячі гривень або на 8 відсотків більша від минулорічних надходжень.

Фізичні особи перерахували до місцевої казни регіону 20,9 тис. гривень.  Внесок власників вартісних авто – юридичних осіб склав 322,8 тис. грн. транспортного податку.

ГУ ДФС у Рівненській області нагадує, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік. А зараховується сплачений транспортний податок 100-відсотково до місцевих бюджетів.

ГУ ДФС у Рівненській області

 

Про Захід