На Закарпатті родини загиблих учасників АТО отримали у власність 35 земельних ділянок

Опубліковано:

20 лютого українці всього світу вшанували Героїв Небесної Сотні –полеглих учасників Революції Гідності. Напередодні п`ятої річниці цих героїчних подій Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області долучилося до вшанування пам`яті тих, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього. Зокрема, на Ужгородщині 14 сімей загиблих учасників антитерористичної операції отримали накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок на території району для ведення особистого селянського господарства (по 2  га) та садівництва (по 0,12 га). 

Загалом від початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів їх сімей Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області та органи місцевого самоврядування регіону надали 97 дозволів на розроблення документації із землеустрою. З них Головне управління надало 51 дозвіл на земельні ділянки загальною площею 23,2632  гектара, а саме: для ведення садівництва – 25 земельних ділянок загальною площею 1,5332 га; для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд – 3 ділянки загальною площею 0,23 га; для ведення особистого селянського господарства – 23 ділянки загальною площею 21,500 га.
За цей період до розпорядників земель із заявами (клопотаннями) про отримання земельних ділянок на території Закарпатської області звернулись 90 громадян, які є близькими родичами загиблих військовослужбовців. Їм у приватну власність передано 35 земельних ділянок загальною площею 16,457 га.

“Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області сприяє у виділенні  земельних ділянок членам родин загиблих військовослужбовців. Оскільки сім'ї загиблих мають право на отримання земельних ділянок, ми повинні їх ними забезпечити, – зазначила начальник Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Світлана Мельничук. – Наразі землевпорядна служба області здійснила підбір земель сільськогосподарського призначення, які можуть бути передані вищевказаній категорії громадян безоплатно у власність та оновила перелік земель, що можуть бути надані учасникам АТО”.

Довідково: 
Спеціалісти землевпорядної служби області надають всебічну допомогу учасникам антитерористичної операції та членам родин загиблих учасників АТО при складанні клопотань щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність та, в межах законодавства, надає консультативну допомогу щодо подальшого оформлення права власності на земельні ділянки.

Про Захід