В Ужгороді студентам-переселенцям розповіли, як вони можуть проголосувати

Опубліковано:

 

У середу, 20 лютого,  у залі засідань Вченої ради УжНУ  відбулась зустріч зі студентами-переселенцями на важливу й актуальну тему – як проголосувати на виборах Президента України внутрішньо переміщеним особам та мешканцям окупованих територій.  У рамках заходу йшлося й про інші соціальні аспекти проживання переселенців на Закарпатті та навчання в Ужгородському національному університеті.

Радник з питань ВПО у Закарпатській області Анжела Бабкіна, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Лариса Фучко та головний спеціаліст ГТУЮ Владислав Товтин розповіли студентам, як  реалізувати свої виборчі права. 

А.Бабкіна запропонувала присутнім в режимі онлайн  перевірити свою наявність у Реєстрі виборців, а зробити це можна, зайшовши сайт www.drv.gov.ua. Також пані Анжела розповіла як діяти, якщо у списку не знайдено свого прізвища.  

Л. Фучко зазначила, що у випадку порушення їхніх прав, у тому числі виборчих, студенти можуть звертатися до місцевих центрів та бюро правової допомоги за юридичною підтримкою. Також фахівець поінформувала, що внутрішньо переміщені особи мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги з будь-яких питань та запросила учасників зустрічі проявити громадянську позицію та взяти участь у виборах Президента України. 
В.Товтин поінформував присутніх про реалізацію проекту “Я маю право!” та надав їм інформаційні матеріали консультативного характеру.

У рамках зустрічі Анжела Бабкіна надала практичні поради студентам, як скористатися пільгами, передбаченими для внутрішніх переселенців, інформую у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

 

Про Захід