За утримання пацієнтки у реанімаційному відділенні лікар вимагав 50 євро за добу (Фото)

Опубліковано:

Кошти лікар вимагав від мешканця області за госпіталізацію, перебування та продовження лікування його хворої матері, яка перебуває в комі, у стаціонарному відділі медичного закладу.

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області встановили, що завідуючий реанімаційного відділення районної лікарні вимагає від громадянина неправомірну вигоду.

Аби місцевий мешканець мав можливість залишити свою матір, яка знаходиться у комі, у реанімаційному відділенні та продовжити лікування, останній повинен був сплатити лікарю 300 євро. Одна доба перебування в реанімації, на думку завідуючого вказаним відділенням, коштує 50 євро. Лікар зловживав тим, що хвора була не транспортабельна до іншої лікарні. І у разі не виконання поставлених ним умов, погрожував перевести хвору жінку з реанімаційного відділення до іншої палати лікарні.

20 лютого, під час отримання 300 євро неправомірної вигоди, медика було затримано працівниками УЗЕ в Закарпатській області та обласної прокуратури.

Предмет неправомірної вигоди вилучено з карману фігуранта в його службовому кабінеті.

Раніше правоохоронці задокументували одержання лікарем 50 євро неправомірної вигоди, у день госпіталізації хворої.

Вказану службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Того ж дня йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу.

Управління захисту економіки в Закарпатській області

Про Захід