У Мукачеві відтермінували заборону відвідування дитсадків невакцинованими дітками

Опубліковано:

У цей період за письмовою згодою батьків вакцинацію проводитимуть у школах та дитячих садках. Проте вже з квітня, діти, які не мають щеплень навчатимуться дистанційно або індивідуально.
Зазначимо, що минулого тижня було вакциновано 400 дітей до та дошкільнят, а це у два рази більше ніж зазвичай.
Нагадаємо, Згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за Календарем профілактичних щеплень, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”). Колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.
Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов'язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.
Лікарсько-консультативна комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без профілактичних щеплень навчального закладу, наприклад – у разі ускладнення епідемічної ситуації. У таких випадках питання щодо форм здобуття освіти такими дітьми вирішують місцеві органи освіти.
Управління освіти, молоді та спорту міськвиконкому

 

Про Захід