Ужгородським малюкам та їх батькам покажуть «Недотепу із вертепу» (Анонс)

Опубліковано:





Завтра, у неділю – 11 січня, на сцені Закарпатського академічного обласного театру ляльок покажуть майже легендарну виставу, яка вже десять років не сходить зі сцени театру – “Недотепа із Вертепа” Дмитра Кешелі.

Вистава поставлена заслуженим артистом України Олександром Куциком та художником-постановником – Ярославом Даниловим у 2004 році і відтоді стала своєрідною візиткою Закарпатського театру ляльок, адже в матеріалі спектаклю здоровий сільський закарпатський прагматизм химерно і в той же час природно переплітається з космічним релігійно-філософським світосприйняттям.

Всі ролі виконують актори: заслужена артистка України Наталія Орєшнікова та Микола Карпенко. Вже на першому Міжнародному фестивалі театрів ляльок “Інтерлялька-2004” вистава “Недотепа із Вертепа” викликала справжній тріумф, Ії порівнювали з казками Екзюпері та Ліндгрен. “Спектакль, де ніжно об'єдналися сміх і гріх, де окремі сцени пробирають до кісток, а вже через мить неспинно смієшся – кращий зразок спектаклю, який вийшов за рамки містечковості, хоча і створений у жанрі фольклорного” – писала преса. Після була переможна хода вистави “Недотепа із Вертепа” фестивалями світу – Прага (Чехія), Суботиця, (Сербія-Чорногорія); Каунас (Литва); Жешув, Катовице (Польща); Загреб (Хорватія); Бекеш-Чобо (Угорщина); Петербург (Росія); Галас (Румунія); Кошице (Словаччина); Алмати (Казахстан), містами Луцьк, Харків, Київ, Львів, Івано-Франківськ (Україна).

Тріумфальна фестивальна історія вистави триває й досі. Отож, хто ще не зміг досі побачити, або бажає знов подивитися виставу”Недотепа із Вертепа”, яка пройнята до глибини серця любов'ю до рідного краю, присмачена неповторним закарпатським світовідчуттям та багатонаціональною музикою народностей Закарпаття, чудовими акторськими роботами та вдалим режисерським вирішенням – ласкаво просимо до театру ляльок!

Початок – об 11.00 та 13.00 год.

Ніна Малишка


Про Захід