Задля функціонування аеропорту «Ужгород», забезпечення його сертифікаційної придатності та фінансової підтримки

Опубліковано:

На розгляд депутатів облради підготовлено проект рішення “Про хід виконання у 2018 році Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства “Міжнародний аеропорт “Ужгород” на 2017 – 2020 роки”.

Затверджувати звіт про хід виконання у 2018 році даної Програми планується у ході 14-ї сесії облради. Проект рішення оприлюднений на сайті облради.

Програма передбачала реалізацію заходів, спрямованих на збереження діяльності найзахіднішого аеропортудержави, забезпечення його сертифікаційної придатності та фінансову підтримку підприємства.

Як зазначає у пояснювальній записці виконавець цього документу – директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА Едуард Маляр, упродовж 2018 року відповідно до Програми забезпечено фінансування на придбання обладнання та устаткування, комп'ютерної та оргтехніки, палива та пально-мастильних матеріалів, очищення території аеродрому від чагарників та покіс трави, страхування відповідальності експлуатанта аеропорту за шкоду, заподіяну третім особам, проведення навчання персоналу авіапідприємства, погашення заборгованості із зарплати працівникам аеропорту і за спожиті комунальні послуги та енергоносії, тощо.

На сьогодні аеропорт “Ужгород” є дієздатним підприємством, що підтверджується відповідними сертифікатами, свідоцтвами та посвідченнями, на підставі яких забезпечується посадка, зліт та обслуговування повітряних суден і пасажирів.

Паспортом Програми визначено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету, державного бюджету та доходів підприємства, всього – 214952,9 тис. грн., у тому числі з обласного бюджету – 47170,2 тис. грн., державного бюджету (державний фонд регіонального розвитку) – 167491,7 тис. гривень. На 2018 рік було визначено фінансування за рахунок коштів обласного бюджету, державного бюджету та доходів підприємства, всього – 53570,0 тис. грн., у тому числі з облбюджету – 10935,0 тис. грн., держбюджету (ДФРР) – 42570,0 тис. грн., доходів підприємства – 65,0 тис гривень.

Протягом 2018 року заходи Програми фактично профінансовано з обласного бюджету на загальну суму 5800,0 тис. грн.

Реалізація заходів Програми дала можливість зберегти дієздатність підприємства, забезпечити дотримання вимог сертифікаційної придатності аеропорту та його служб, збереження робочих місць та фахівців авіаційної галузі, недопущення заборгованості із виплати заробітної плати, оплати за спожиті комунальні послуги та енергоносії, забезпечити приймання та відправлення повітряних суден, що виконували чартерні рейси.

Протягом 2018 року ОДА спільно з ЗОКП „Міжнародний аеропорт „Ужгород” вживали заходи щодо усунення недоліків, виявлених комісіями Державіаслужби під час проведення планових та позапланових  інспекційних перевірок. За результатами проведеної роботи та наданню авіапідприємству фінансової підтримки рішеннями Державіаслужби видано або поновлено дії Сертифікатів служб аеропорту, аеродрому та його обладнання, на підставі яких забезпечується повноцінна робота авіапідприємства.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід