На Закарпатті захворюваність на кір знову зростає

Опубліковано:

На минулому тижні зареєстровано 136 випадків кору, що на 11% більше, ніж за попередній тиждень (136 проти 123 випадків). В структурі захворілих діти до 17 років складають 68% (92 вип.), дорослі – 32% (44 вип.).

За оперативними даними, із 136 хворих не мають щеплень проти кору 90 осіб (66,2%),
отримали лише 1 дозу вакцини 23 особи (16,9%).

Зареєстровано 20 випадків у Перечинському районі, 18 – у Хустському, 14 – в
Ужгородському, 12 – у Виноградівському районах та по 10 – у м. Ужгороді, Мукачівському та Рахівському районах, на інших адмінтериторіях виявлено поодинокі випадки (менше 10).

З початку 2019 року в області зареєстровано 1020 випадки кору, тобто хворіють 81 особа
на 100 тисяч населення. Серед захворілих 689 дітей до 17 років (68%) та 331 дорослих (33%).

Нагадуємо:
Єдиний спосіб запобігти ускладненням або смерті від кору — вакцинація. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби — рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Наша область входить в перелік областей з найвищими показниками захворюваності. В зоні ризику перебувають абсолютно усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби — рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Усі вакцини, які закуповує Україна, безпечні і ефективні, їхня якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров'я — найавторитетнішою організацією у сфері охорони здоров'я у світі.

Вакцина КПК, як і будь-які медичні препарати, може мати побічні дії, проте ризик ускладнень після кору незрівнянно вищий, а ніж ризик проявів після щеплення. З 1000 людей, які заразилися кором, 1 помирає, в 1 розвивається енцефаліт, а 50 отримують тяжкі ускладнення, від яких страждають усе життя. Водночас випадки складних реакцій на вакцину трапляються з меншою імовірністю, ніж один раз на мільйон.

У закладах охорони здоров'я області наявна якісна безпечна вакцина виробництва Бельгії та США.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Про Захід