«Переселенці, яких ми з серцем приймемо, будуть апостолами єдності України, коли повернуться у домівки» – Любомир Гузар

Опубліковано:





Цілі покоління виховували в дусі, противному Україні. Змінити думку цих людей зможуть тільки добрі справи й покращення життя українців, – розповів кардинал УГКЦ Любомир Гузар в інтерв'ю “Радіо Свобода”, – повідомляє “Українська Правда“.

Любомир Гузар нагадав, що є вже понад півмільйона людей, які покинули східні області й переселилися в інші краї України.

“Може, хтось в цьому добачує велике лихо? Мовляв, мусимо їх годувати, мусимо давати їм можливість десь мешкати й працювати, а це для нас додатковий й непотрібний тягар.

Звісно, це тяжко, я не заперечую. Але я також знаю, бо сам колись був скитальцем під час Другої світової війни, що я досі вдячний тим людям, які нас тоді приймали. То не були українці, то були австрійці та інші люди. Я пам'ятаю їхнє добро”, – сказав Блаженніший.

“Й ті переселенці, яких ми з серцем приймемо, будуть апостолами єдності України, коли повернуться у домівки. Вони будуть розповідати тим, хто не виїжджав, що знайшли добрих людей і у Центральній, і у Західній Україні. “Ми їм вдячні”, – казатимуть ці люди. І вони цей досвід повезуть назад до Донбасу і будуть про це говорити, і в своєму серці будуть носити ту вдячність й будуть оповідати своїм дітям, як їм допомогли інші українці у лиху годину”, – зазначив він.


Про Захід