У Мукачеві викрито судового експерта НДКЦ при отриманні 4 тис грн неправомірної вигоди

Опубліковано:

 

За процесуального керівництва Мукачівської місцевої прокуратури співробітниками УЗЕ в Закарпатській області Департаменту захисту економіки НП України спільно із працівниками Закарпатського УВБ ДВБ НП України та слідчими СВ Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області затримано судового експерта Закарпатського науково – дослідного експертно – криміналістичного центру (НДКЦ) МВС України, що обслуговує один з територіальних сервісних центрів в м. Мукачеві, інформує прокуратура Закарпатської області.

Встановлено, що експерт вимагав від місцевого мешканця 300 дол США за безперешкодне проведення експертного дослідження транспортного засобу та видачу відповідного експертного висновку. Затримали його на робочому місці, при отриманні  частини неправомірної вигоди в сумі 4 тис грн.

Крім того, в ході проведення обшуку даного службового кабінету, правоохоронцями вилучено значні суми готівки, походження якої буде встановлюватись.

Попередня правова кваліфікація у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 КК України – вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою.

На разі триває проведення першочерговий слідчих дій з документування протиправної діяльності експерта, після чого затриманому буде оголошено про підозру.

До обрання судом міри запобіжного заходу, чоловік утримуватиметься в ізоляторі тимчасового  тримання.

 

Про Захід