На Закарпатті відзначили податкових міліціонерів – учасників АТО та ООС (Фото)

Опубліковано:

 

Сьогодні, 31 січня 2019 року, у Державній фіскальній службі України відбулась урочиста нарада у режимі відеоконференцзв'язку із Головними управліннями та митницями з нагоди 4-ї річниці створення підрозділу податкової міліції з оперативного забезпечення зон проведення операції об'єднаних сил.

Працівників фіскальної служби зі святом привітали Сергій Верланов, заступник міністра фінансів України, Олександр Власов, виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби України та Сергій Білан, перший заступник голови Державної фіскальної служби України.

Керівництво міністерства та служби подякувало працівникам ДФС, які несли і несуть службу на лінії розмежування за якісне виконання службових обов'язків, побажало щастя, наснаги у захисті економічних інтересів нашої країни, плідної праці на благо народу, а тих кого вже з нами нема пом'янули хвилиною мовчання.

За словами Олександра Власова, виконуючого обов'язки голови Державної фіскальної служби України, протягом чотирьох років існування спецпідрозділу 1 148 офіцерів податкової міліції несли службу в районі бойового конфлікту на Донбасі. Серед них 33 жінки! За цей час відбулося 13 ротацій особового складу податкової міліції. Сьогодні 168 офіцерів, серед них 7 дівчат, продовжують тримати економічну оборону на території Донецької та Луганської областей, дають відсіч та стримують збройну агресію Росії.

Варто зазначити, що з початку створення спеціального підрозділу Державної фіскальної служби “Фантом” в районі проведення антитерористичної операції (ООС), на території Донецької та Луганської областей в контрольних пунктах в'їзду-виїзду несли службу шестеро працівників податкової міліції Закарпаття: Олександр Цогла, Іван Порада, Руслан Халахан, Олексій Олень, Михайло Русин, Василь Карабін. Більшість бійців відзначені відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”. Наразі на Сході несе службу ще один колега-податківець – Руслан Швець.

Зауважимо, що спецпідрозділ “Фантом” перебуває, зокрема, у контрольних пунктах в'їзду-виїзду з метою стабілізації економічного сектору держави. Працівники ДФС протидіють незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування між Україною та тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях. Податкові міліціонери спільно з співробітниками інших правоохоронних органів викривають фінансові злочини в зоні проведення операції об'єднаних сил та протидіють тероризму.

Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області та Олег Лєднік, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Закарпатській області також привітали присутніх та побажали їм здоров'я, довголіття, злагоди і якнайшвидшого, переможного завершення війни на сході нашої держави.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід