Іноземця з чужим документом затримали на кордоні на Закарпатті

Опубліковано:

Африканця, що мав намір виїхати до Австрії за недійсним паспортом, затримав сьогодні вночі прикордонний наряд у пункті пропуску “Чоп (Дружба)”.

Під час перевірки пасажирів потягу “Київ – Відень” у військових виникли сумніви щодо дійсності пред'явленого закордонного паспорта громадянина Італії. Згодом, у ході поглибленого вивчення документа було встановлено, що наданий на контроль документ не належить пред'явнику.

Іноземця, який наполегливо твердив, що є італійцем та власником пред'явленого паспорта, затримали та передали у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону.

Після встановлення особи його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного
кордону України”. Окрім того, до Ужгородського відділу Нацполіції у Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.357 ККУ “Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток та заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх
пошкодження”.

Недійсний паспорт передали співробітникам Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області для проведення експертизи.
 

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід