Закарпатська обласна служба зайнятості пропонує нову послугу – рекрутинг

Опубліковано:

Закарпатська обласна служба зайнятості постійно відслідковує тенденції на ринку праці, який зазнає змін. Якщо раніше основним її завданням був пошук підходящої роботи, то зараз все складніше знайти кваліфікованого працівника, який би відповідав вимогам роботодавця.

Для найбільш ефективного задоволення сподівань та потреб тих, хто звертається за допомогою як у підборі працівників, так і у пошуку роботи, у Закарпатській обласній службі зайнятості у листопаді 2018 року створено новий відділ організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості. На сьогоднішній день 18 фахівців обласної служби зайнятості виконують функції рекрутерів. Насамперед, вони займаються пошуком і відбором персоналу для роботодавців, розширюючи коло пошуку за межі центру зайнятості.

Цікавою та корисною стала взаємодія Закарпатського обласного центру зайнятості з сайтом rabota.ua, яка дає можливість публікувати актуальні вакансії на сайті та отримувати відгуки шукачів роботи.

Рекрутери вивчають та підбирають резюме шукачів роботи з різних джерел, проводять співбесіду з кандидатами, при необхідності пропонують їм пройти тести. Потім, за результатами такого відбору, вибирають підходящого фахівця та направляють його для співбесіди до роботодавця. Таким чином рекрутери стають посередниками між роботодавцями та шукачами роботи.

За недовгий час роботи рекрутерів опрацьовано 1050 резюме та за результатами співбесіди працевлаштовано 80 осіб, з них 16 безробітних та 64 шукачі роботи, напрацьовано чималий банк бажаючих працювати – саме тих, хто активно шукає роботу.

Тому, якщо Ви шукаєте роботу чи працівників, але не маєте можливості щоденно моніторити велику кількість інформаційних ресурсів, звертайтесь до послуг фахівців з рекрутингу, які працюють у кожному базовому центрі зайнятості області, інформує Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Закарпатського ОЦЗ.

Про Захід