Як зараховуються діти в садочки та дошкільні групи навчально-виховних комплексів Ужгорода

Опубліковано:

Відповідно до рішення виконкому Ужгородської міської ради від 08.11.2017р. №362 “Про електронну реєстрацію дітей дошкільного віку до ДНЗ та НВК м. Ужгорода” з 1 січня 2018 року діти у заклади дошкільної освіти та дошкільні відділення навчально-виховних комплексів зараховуються у порядку черговості тільки за умови реєстрації в електронній черзі на офіційному сайті Ужгородської міської ради. Електронна реєстрація є обов'язковою для того, щоб дитина могла бути зарахована до закладу дошкільної освіти чи в дошкільні групи навчально-виховних комплексів. Щоб зареєструватися, потрібно заповнити спеціальну електронну форму на офіційному сайті Ужгородської міської ради через рубрику “Кабінет ужгородця”.

Ознайомитися з Положенням про електронну реєстрацію дітей до закладів дошкільної освіти та дошкільних груп навчально-виховних комплексів Ужгорода можна на сайті Ужгородської міської ради, сайті управління освіти, сайтах закладів дошкільної освіти.

Рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 16.01.2019 року №16 “Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгород” за закладами дошкільної освіти та навчально-виховними комплексами закріплено вулиці для зарахування дітей виключно пільгових категорій.

Відповідно до Положення, першочергово зараховуються до закладів дошкільної освіти та навчально-виховних комплексів:

– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

– діти, які перебувають під опікою чи в прийомних сім'ях;

– діти із сімей, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції;

– діти із сімей військовослужбовців, що призначені для проходження служби у м. Ужгород;

– діти з сімей, пільги на зарахування яких у заклади дошкільної освіти передбачені законами України.

Прийом до ЗДО (НВК) заявників пільгових категорій відбувається у співвідношенні 1:10 (1 дитина пільгової категорії – 10 дітей без пільг) за наявності документа, що свідчить про наявність пільг.

Прес-служба Ужгородської міськради 

Про Захід