У горах на Львівщині загинув турист

Опубліковано:

У Львівській області рятувальники знайшли двох туристів, які заблукали на горі Парашка поблизу села Коростів.

Цю інформацію повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що один з туристів трагічно загинув, а другий з обмороженням двох стоп доставлений в Сколівську центральну районну лікарню.

Рятувальники відзначили, що в Сколівському районі були складні погодні умови.

Надзвичайна подія сталася близько 4-ї ранку 18 січня. На дорогу біля села Ділове у Рахівському районі хлинула величезна лавина. Її висота становила близько 2 метри, а довжина сягала 30 метрів, про це інформує politeka.net.

“Снігова хвиля накрила ділянку траси Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів. 152 кілометр траси поряд з урочищем Кругле виявився повністю заблокований для руху транспорту”, – повідомляє прес-служба “Укравтодору”.

Наголошується, що держпідприємство організували на оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

“Рятувальники відзначили, що жоден автомобіль не потрапив під лавину. Це полегшило їхню роботу. До розчищення дороги залучили 3 одиниці важкої техніки. До 6:00 робочі прибрали сніг на одній смузі і налагодили рух транспорту в реверсному режимі. О 7:30 ділянку розчистили повністю”, – повідомляється.

На сполох забила родичка зниклих після того, як з ними обірвався зв'язок. Жінка повідомила, що її дочка і внучка поїхали на відпочинок і зникли.

Відзначається, що жінка 1981 року народження, разом з дочкою 2012 року народження, поїхали на відпочинок в Яремче Івано-Франківської області. Від 9 січня вони не виходять на зв'язок.

Про Захід