У Хмельницькому п’яний кондуктор кермував міським атобусом

Опубліковано:

 

Автобус тільки виїхав на маршрут, тому пасажирів ще не було. Шофер автобуса перебував у салоні, інформує Сектор комунікації поліції за інформацією патрульної поліції Хмельницької області.

Близько восьмої години ранку на вулиці Тернопільській в обласному центрі патрульні зупинили маршрутний транспортний засіб “МАN”, який проїхав перехрестя на червоне світло.   

Окрім цього, інспектори помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп'яніння, тому запропонували йому пройти прямо на місці тест за допомогою “Драгер”. Чоловік погодився і прилад показав 0,97 проміле. 

Патрульні склали на кермувальника протокол за ч. 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння. З'ясувалося, що це вже не перший подібний протокол в біографії чоловіка — ще й року не минуло від того моменту, як його притягали до відповідальності за аналогічне правопорушення.

Більше того, порушник і взагалі не мав права перебувати за кермом маршрутного автобуса, оскільки працював на підприємстві звичайним кондуктором, а водійського посвідчення його позбавили ще рік тому. У зв'язку з цим патрульні винесли ще одну постанову за ч. 4 статті 126 КУпАП за керування транспортним засобом, будучи позбавленим такого права судом. Третій штраф чоловік отримає за порушення Правил дорожнього руху, а саме — проїзд перехрестя на заборонений сигнал світлофора.

Буде притягнутий до відповідальності і водій автобуса, який перебував у салоні, але передав керування транспортним засобом особі у стані алкогольного сп'яніння.

За низку правопорушень доведеться відповідати й іншим працівникам підприємства-перевізника, які відповідають за вихід транспортного засобу на маршрут. А саме — за допуск нетверезого співробітника до робочого місця інспектори оформили постанову за ч.1 статті 129 КУпАП на медичного працівника підприємства. Наразі працівники відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції ще шукають механіка цього підприємства для з'ясування усіх обставин справи та встановлення його причетності до випуску даного транспортного засобу на маршрут.

 

Про Захід