У Франківську хочуть підняти ціну на водопостачання

Опубліковано:

Про плани зміни тарифів на водопостачання та водовідведення для абонентів КП “Івано-Франківськводоекотехпром” на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міськради повідомив директор підприємства Роман Кімачук, пише – Курс.

У коментарі КУРСу Роман Кімачук зазначив, що чинні тарифи економічно необґрунтовані, тому на підприємстві зробили нові розрахунки та надали їх на розгляд НКРЄ. Відповіді ще не отримали.

Кімачук пояснив, що нинішні тарифи розраховувались станом на серпень 2017 року.

“З того часу підвищилася мінімальна заробітна плата, підвищилася вартість електроенергії, всіх паливно-мастильних та інших матеріалів. Це все тягне за собою збільшення тарифу. Так, як в нас закладено 36% – заробітна платня, 15% – електроенергія. І тільки один компонент починає коливатися, збільшується вартість тарифа. Наш тариф не є економічно обґрунтований. Підприємство несе збитки, і нам ніхто їх не компенсує”, – розповів Кімачук.

Доки чекають відповіді НКРЄ, тарифи на водопостачання та водовідведення залишаються незмінними.

Зараз у місті діють тарифи на централізоване водопостачання – 5,85 грн/м³ та централізоване водовідведення – 8,08 грн/м³. А на послугу з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 5,99 грн/м³ та послугу з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,26 грн/м³. Ці тарифи затверджені 25 січня 2018 року.

Заплановані на 2019 рік тарифи:

централізоване водопостачання – 7,70 грн/м³ (без ПДВ)

централізоване водовідведення – 8,93 грн/м³ (без ПДВ)

послуга з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 8,17 грн/м³ (без ПДВ)

послуга з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 9,29 грн/м³ (без ПДВ).

КП “Івано-Франківськводоекотехпром” надає послуги водопостачання та водовідведення жителям Івано-Франківська, Тисмениці, промисловим підприємствам міста та навколишнім селам: Крихівці, Вовчинець, Загвіздя, Клузів, Угринів, Чукалівка, Угорники, Підлужжя, Микитинці, Підпечари, Хриплин, Ямниця.

Про Захід