На Львівщині спалах кору

Опубліковано:

 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

За повідомленням Львівського обласного лабораторного центру за тиждень зареєстровано 625 вип. кору, в т.ч. 430 дітей до 17р., що становить 68,8%, серед дорослих – 195 вип. (31,2 %). Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі 5–9р. 73,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 376 осіб ( 60,2%), у тому числі 232 дітей віком до 17 років, – пише Наталія Тімко.

Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі 5–9р. 73,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 376 осіб ( 60,2%), у тому числі 232 дітей віком до 17 років.

Отже, відсоток госпіталізації 60,2% І хворіють, 73,7% взагалі не вакциновані.

“Тепер батьки стурбовані тим, що інфекційні відділення і стаціонари переповнені, недостатньо комфортні умови перебування і т.д.

По-перше, кожен сімейний лікар попереджав: не хочете вакцинуватись, готуйтесь захворіти, особливо під час спалаху. По-друге, інфекційні стаціонари не гумові. Основна мета – перепрофілювати відділення так, щоб хворі з проносом і ангіною, наприклад, не зустріли хворих на кір.

Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні хворі на кір від 29 днів до 2 років з батьками госпіталізуються в бокси приймально-діагностичного відділення. Іх небагато.

Діти старше 2-х років і до 10 – один з корпусів 3-го відділення Кирила і Мефодія,22, старші – 7-ме вдділення Лисенка,45.

“Ми не відмовляємо хворим у госпіалізації. Але під час спалаху можна жертвувати комфортом і кожному хворому ніхто не гарантує одномісної палати. Головне – надати медичну допомогу. ” – зауважує лікар. – “Спалах – це надзвичайна ситуація, яка потребує розуміння! “.

Про Захід