У Калуші 12 годин горів хімзавод (Фото)

Опубліковано:

 

Вчора, 12 січня, о 21:08 на пункт зв'язку Державної пожежно-рятувальної частини №24 з охорони об'єктів ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” надійшло  повідомлення про пожежу в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва “Етилену та поліетилену” ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, поблизу міста Калуш Івано-Франківської області. 

До місця пожежі було направлено пожежно-рятувальні підрозділи за підвищеним номером виклику: ДПРЧ-24 з охорони ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, ДПРЧ-6 міста Калуш, ДПРЧ-8 смт.Рожнятів, ДПРЧ-10 міста Долина, ДПРЧ-3 міста Галич,ЧСПТ АРЗ СП УДСНС в області, ДПРП смт.Войнилів та м.Бурштин.

Розмір площадки, на якій розміщена відкрита виробнича установка, становить орієнтовно 15х50 метрів. 

Перший підрозділ ДПРЧ-24 з охорони об'єктів ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” прибув до місця о 21:11. По прибутті на місці події було встановлено, що відбувається факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м.кв. та висотою 15 метрів. Інженерно-технічним персоналом о 21:15 здійснено перекриття засувок подачі сировини на вводі в установку. 

На місці події створено штаб пожежогасіння, до складу якого увійшли представники інженерно-технічного складу об'єкту. 

На охолодження виробничої установки та сусідніх споруд здійснюється подача водяних стволів.

О 23:48 пожежу локалізовано. 13 січня о 10:44 пожежу ліквідовано.

До гасіння пожежі залучено 20 одиниць техніки та 110 чоловік  особового складу пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС в області.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

Потерпілих немає.

Попередньо встановлено,  що пожежа виникла через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Внаслідок пожежі виникла загроза настання тяжких наслідків у стані виробничих об'єктів цього підприємства, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого,- карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого). Тривають слідчі дії.  

 

Про Захід