Як свалявські лісівники знайшли загубленого лижника (Відео)

Опубліковано:
 
Ігора Грищенка врятував мисливський будиночок в урочищі “Куртацька” (Свалявщина), саме тут його знайшли вчора ввечері знесиленого, але живого, інформує ЗОУЛМГ.
 
Останні чотири дні зниклий у горах лижник зі столиці, тримав у напрузі всю країну. Особливо це стосується закарпатських рятувальників, лісівників, працівників Нацполіції, які з першого дня, а саме 6 січня шукали туриста.
 
З боку лісівників, до пошуку були залучені працівники Міжгірського, Верхньогірського, Довжанського, Воловецького та Свалявського лісових господарств, так як заблукав турист в районі Боржавського масиву. Було залучено 37 лісівників. У Свалявському держлісгоспі, пошукова бригада прочісувала три лісництва: Свалявське, Боржавське та Березниківське.
 
Як розповідає лісничий Березниківського лісництва Іван Дукай, він разом із своїм помічником Петром Семенюком порадившись, ще раз вирішили перевірити урочище “Куртацька”, так як на цій території знаходиться мисливський будиночок. Лісівники мали надію що турист знайшов там прихисток.
Так як дорога не з близьких, лісівники поїхали на позашляховику, однак через великий сніговий покрив, автомобіль таки не зміг доїхати до будиночка. Разом із лісівниками, шукати туриста зголосились місцеві мешканці Іван та Михайло Гаджеги. Останні, озброївшись лижами-снігоступами пішли вперед, де й знайшли, хоч й знесиленого, але на щастя живого туриста. Не гаючи часу, лісівники на своєму автомобілі доставили потерпілого до найближчого населеного пункту. Під час транспортування, знайдений турист розповів лісівникам як йому вдалось вижити протягом чотирьох днів.
 
Своїм життям завдячує саме мисливському будиночку, у якому йому вдалось знайти їжу та розпалити багаття аби зігрітись. За чотири дні блукання Боржавськими масивами, загублений мандрівник пройшов близько 15 км. Лісівникам знайдений турист з Києва пообіцяв приїхати на Закарпаття, однак на цей раз тільки влітку. Завдяки спільним діям при координації штабу з організації рятувальних робіт при ДСНС разом із лісівниками, рятувальниками, поліцією та місцевим населенням о 21.00 було виялено лижника, якого шукали з понеділка.
 

 

Про Захід