Водія, який смертельно травмував квадроциклом пенсіонера, випустили під заставу

Опубліковано:

 

Прокуратура Закарпатської області оскаржила ухвалу Ужгородського міськрайонного суду від 2 січня 2019 року в частині обрання альтернативного запобіжного  заходу  у вигляді застави, водію, що підозрюється смертельному наїзді квардоциклом на 73-річного мешканця Сваляви, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Аварія трапилась ввечері 30 грудня 2018 року, у м. Свалява. Як наразі встановлено, 36-річний водій квадроциклу марки “BOMBARDIER” не впорався з керуванням і здійснив наїзд на пенсіонера,  який переходив дорогу. Потерпілий від отриманих травм загинув.

Водію оголошено про підозру за ч.2 ст.286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду частково задоволено клопотання процесуального прокурора та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

При цьому, прокуратура не погоджується із обраним судом, альтернативним запобіжним заходом – заставою у розмірі 57 630 тис грн (яку підозрюваний сплатив того ж дня), яка, однак, є явно недостатньою для запобігання ризиків, визначених ст. 177 КПК України.

Якщо, все ж суд дійде до переконання про необхідність визначення застави, то прокурор клопотатиме про розмір не менший, ніж 260 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (що дорівнює 500 тис грн).

Триває подальше досудове розслідування, яке, за процесуального керівництва регіональної прокуратури, здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області.

 

Про Захід