На Закарпатті – достатньо вакцин для щеплень від кору

Опубліковано:

 

 Про це сьогодні повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, перебуваючи на зустрічі в Ужгородській міській раді та на брифінгу для журналістів, інформує прес-служба міськради. 

У квітні в області планується кампанія з вакцинації проти кору. Першими розпочнуть львів'яни, у яких, як і на Закарпатті, один із найнижчих в Україні рівнів вакцинації проти кору та багато захворілих минулого року на цю хворобу. Наступними буде – Івано-Франківщина.

У рамках кампанії буде проведена роз'яснювальна робота з батьками, діятимуть виїзні мобільні бригади медиків.

Загалом вакцинацію Уляна Супрун назвала одним із пріоритетів у роботі міністерства і напрямком національної безпеки. Забезпечення препаратами для імунізації зараз складає 125%, у тому числі на Закарпатті є достатньо вакцин і для планових щеплень, і для позапланових.

За словами Супрун, наявні вакцини – якісні бельгійські та американські препарати. Доказова медицина свідчить: вакцинація не є небезпечною. Скажімо, торік вакцинували 950 тисяч українців і ніхто не помер від щеплень. Тоді як на кір захворіли 54 тисячі громадян і 22 від цієї недуги померли. Неприпустимо, – вважає посадовець, – щоб таке було у 21 столітті. За офіційними даними, близько 380 тисяч дітей не пройшли вакцинацію. Тому, скажімо, на кір Україна має найбільшу кількість захворювань у Європі, уже є побоювання європейських сусідів і лунають пропозиції про відміну безвізу.

“Я прошу всіх батьків вакцинувати дітей, навіть якщо колись вам дали липові довідки про те, що ваша дитина отримала щеплення, підіть до лікарів і зробіть його”.

В.о. міністра також сказала, що планується вакцинація для військових, освітян та медичних працівників.

Про Захід