Прикордонники затримали у горах змерзлих нелегальних мігрантів (Фото)

Опубліковано:

Двох незаконних мігрантів з Африки затримали сьогодні вранці прикордонники відділу “Великий Березний” Чопського загону. Військові не лише припинили протиправні дії нелегалів, але й врятували їхні життя.

Іноземців виявили, коли ті, змерзлі та знесилені, намагались дістатися сусідньої Словаччини складною гірською місцевістю. Попри незвично важкі для африканців погодні умови та майже метровий шар снігу у горах, переправники все ж скерували їх самостійно пробиратися лісом у напрямку державного кордону. Чоловіки важко пересувалися, коли їх біля загороджувального паркану помітив прикордонний наряд.

Затримані виявилися громадянами Єгипту та Марокко. Один з них тривалий час проживав на території України. Наразі військові медики надають їм невідкладну медичну допомогу. Після покращення стану здоров'я правопорушників опитають та притягнуть до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. Водночас, прикордонники з'ясовують причетних до виявленого правопорушення.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід